Sävastdagen 2014 och laxvinnaren

laxvinnare-2014Den 10 augusti 2014 arrangerades den årligen återkommande Sävastdagen vid skidstugan. Arrangemanget är ett samarbete mellan Sävast utveckling och föreningarna i Sävast. I år hade vi hyggligt tur med vädret, det var mulet men vi klarade oss från regn. På bilden syns laxvinnaren Jonny Berglund som hämtade vinnarlaxen med sin cykel.

Som vanligt lockade Sävast Ski Team och deras aktivitet ”Gå, lunka, löp” ett 50-tal motionärer på en trevlig tipspromenad längs 1,5km-spåret. Det var flera som lyckats få 10 rätt på tipspromenaden och där vann man presentkort.

ICA Sävast hade sponsrat med godis till alla barn och det visade sig vara många som ville ta del av godiset.

Vinnaren av Laxen blev i år Jonny Berglund (bilden) som gissade att laxen vägde 4875g vilket bara var 25g från den verkliga vikten om 4900g. Tvåan går som bekant utan vinst i tävlingen, men det skiljde bara 5g till tvåan och 25g till trean. Laxen var fångad i Luleåälven tidigare denna vecka och de som gissade fick se den inbäddad i is.

savastdagen-bilutstallning

Besökarna kunde beskåda vetaranbilar och rallybilar. Barnen fick möjlighet att provsitta och bli fotograferad i någon av bilarna.

savastdagen-programmet

Här syns en del av programmet från dagen i Skidstugan.

arne-inviger-savastdagen

Arne inviger Sävastdagen och hälsar alla välkomna, här tillsammans med Göran Honkamaa.

Bildgalleri från Sävastdagen

Politikerdebatten ledd av Göran Honkamaa gav politikerna fyra frågor att svara på under 45 minuter. En uppskattad punkt på programmet som drog mycket folk. De flesta partier hade skickat representanter för att svara på frågor om varför vi som bor i Sävast just ska rösta på det parti de representerar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *